lauantai 8. toukokuuta 2010

Minttusuklaakakku

Äitienpäivänä meillä herkutellaan aivan ihanalla minttusuklaakakulla, jonka ohjeen bongasin maikkarin nettisivuilta.


Pohja:

250 g mintunmakuisia Domino-keksejä
100 g voita

Täyte:
6 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 rkl minttulikööriä
8 liivatelehteä
100 g minttusuklaata

Koristelu:
valkoista ja tummaa suklaata
vihreää tomuväriä

Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita ne keskenään sekaisin. Painele keksi-rasvaseos leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja osin reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Pilko minttusuklaa paloiksi. Kuumenna minttulikööri kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, jos haluat täytteestä vihreämpää, sekoita siihen hieman vihreää elintarvikeväriä. Sekoita paloitellut minttusuklaat joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli. Sulata tummaa ja valkoista suklaata. Värjää vaalea suklaa jauhemaisella tomuvärillä vihreäksi. Kaada tumma suklaa leivinpaperin päälle ja päälle vihreäksi värjätty suklaa. Nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Vuole suklaasta leveällä veitsellä rullia ja koristele kakku.


Ihanaa äitienpäivää!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, osaatko sanoa, voisiko tän pakastaa ennen kuin laittaa tarjolle?

Johanna kirjoitti...

Hyvä kysymys, itse en ole ikinä pakastanut! Valitettavasti en löytänyt pikaisella googlamisellakaan vastausta :)

nalle-emo kirjoitti...

Tämä olikin parempaa kuin kuvittelin, yllättävän raikas! Tein toisen kerroksen suklaajuustokakkua ja toisen tätä minttusuklaata. :)

Johanna kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselle, taidan tyttären synttäreille kokeilla! :)

Anonyymi kirjoitti...

Pohjaan käytin Oivariinia. Korvasin rahkalla osan tuorejuustosta ja kermasta. Lisäsin päärynänpaloja seokseen.
Tuloksena herkullinen, eikä niin tuhti, kuin alkuperäinen kakku. :) Päärynä sopii hienosti mintun ja suklaan kaveriksi, suosittelen.

Johanna kirjoitti...

Oijoi, kiitos paljon vinkistä! Nyt on niin monta hyvää vinkkiä, että "joudun" leipomaan äitienpäiväksi itselleni kakun :D